Een vrouw ondergaat een mammografie, een techniek die gebruikt wordt om borstkanker op te sporen.
Volledig scherm
Een vrouw ondergaat een mammografie, een techniek die gebruikt wordt om borstkanker op te sporen. © iStock

Waarom het plots zo snel kan gaan bij kanker: "Het kan dat patiënten zich op dat moment nog niet 'doodziek' voelen"

“Blijkbaar heb ik nog maar enkele dagen te leven. Ik kan het maar moeilijk vatten.” Zo besloot BBC-radiopresentatrice Rachael Bland haar laatste radioshow. De 40-jarige vrouw had borstkanker en stierf aan de gevolgen. De voorspelling dat ze slechts enkele dagen te leven had, kwam dus uit. Maar hoe kan een ziekte een gezond individu als Bland zoveel schade berokkenen op zo’n korte tijd?

14 reacties

  • Bruno Draulans

    6 jaar geleden
    Pier, je mag niet veralgemenen. Veel hangt af van verschillende factoren maar niet iedereen hervalt na een chemokuur, laat dat duidelijk zijn.
  • El Stavio

    6 jaar geleden
    Pier heeft gelijk.Helaas worden de mensen dom gehouden door de farma maffia en de door hen gesponsorde witte jassen.Een gezonde mens brengt immers geen geld op.
  • Kurt Vanhaverbeke

    6 jaar geleden
    Mijn pa is gestorven op 49-jarige leeftijd op een termijn van 2-3 maanden... Geen last of pijn, wel volledig uitgezaaid...
  • Danineke Van Corenland

    6 jaar geleden
    @Pier. Hopelijk krijg je nooit met deze ziekte te maken. Pas dan zal je anders piepen en zelfs hopen dat de dokters je zo goed mogelijk kunnen helpen. En laat stop vooral met sommige mensen fabeltjes wijs te maken.
  • Anoniem

    6 jaar geleden
    Ik geloof dit verhaal. Want ik heb het 9 jaar geleden meegemaakt. Met mijn echtgenote. Het ging niet over dagen , maar enkele maanden. Geen kwaad woord over de dokters. Ze deden wat ze konden. Maar de ziekte was al te ver gevorderd zonder duidelijke symptomen.