Trenger mange nye ansatte i Trondheim: Slik er det å jobbe med IT i Skatteetaten

Produsert av Adresseavisen Brand Studio for Skatteetaten

Skatteetaten skal bygge en helt ny IT-avdeling i Trondheim. Ny teknologi, stort fagmiljø, nye arbeidsmetodikker og fokus på faglig utviklig er noen gode grunner til å sende inn en søknad

I flotte lokaler, kort vei unna Gløshaugen og Teknobyen, skal de nå ansette mange flinke teknologer i tiden som kommer.

Allerede nå ligger det en rekke spennende og varierte stillinger ute, og med årene kan det bli så mange som hundre personer i avdelingen.

Skatteetaten har fra før av flere sterke IT-miljøer spredt ut over landet. De ser frem til å få med flere flinke folk på laget i Trondheim.

– Det blir spennende å få på plass en ny avdeling i Trondheim. Spesielt når det ligger så nært NTNU og det utrolige fagmiljøet der. Jeg tror det blir veldig bra å få inn nye impulser, sier Are Vattekar, senioringeniør i Skatteetaten.

Vil du være med å bygge opp det nye IT-miljøet i Trondheim? Her kan du se de spennende stillingene!

Ny teknologi

Vattekar har jobbet med IT i Skatteetaten siden 2015. Før den tid jobbet han i en årrekke i det private næringslivet. Han forteller at det er flere grunner til at han valgte å gå over til Skatteetaten.

– Det trigget meg å lage løsninger som hele Norges befolkning har et forhold til. Jeg synes det er spennende, utfordrende og ikke minst givende å være med på dette, sier Vattekar.

– Faglig sett gir det meg også mye mer å jobbe i det offentlige, enn i det private. I Skatteetaten får man anledning til å utvikle seg, legger han til.

Han forklarer at IT-miljøet i Skatteetaten er veldig innovative, og at de blant annet jobber mye med open source og cloud native-miljøet.

– Etaten er åpen for innovasjon og innspill fra de ansatte, slik at man hele tiden kan utvikle seg faglig ved å ta i bruk nye verktøy, hvis man ønsker det.

– Her får du jobbet med bleeding edge-teknologi, og har muligheten til å påvirke fremtiden til etaten og brukerne.

Han beskriver store muligheter for å utvikle seg i Skatteetaten. Man ender ikke opp med å gjøre de samme oppgavene dag ut og dag inn – med mindre man har lyst til det, forteller han.

Det finnes også en rekke interne og eksterne kurs og webinarer, og Vattekar setter stor pris på delingskulturen i Skatteetaten.

– Vi har flere forskjellige teknologiforumer som man kan bli en del av. Her deler vi alt av kompetanse og erfaringer, slik at vi kan dra lasset sammen, sier han og legger til at arbeidsmiljøet i etaten er svært bra.

– Det er et spennende arbeidsmiljø med utrolig mange flinke folk i mange forskjellige profesjoner. Sammen har vi mange gode diskusjoner og stemningen er alltid god. Det er et inspirerende sted å jobbe, sier Vattekar.

Høres ut som noe for deg? Klikk her!

Husk lyd!

Slik er arbeidsmiljøet:

Jobber smart

De som blir ansatt i den nye avdelingen i Trondheim får muligheten til å være med fra start og sette sitt preg på IT-miljøet i byen. Men de kommer ikke til å stå alene. I Skatteetaten jobber man tett med de andre IT-miljøene i landet, og ikke minst med de andre profesjonene i etaten.

Da er det greit å jobbe smart. Skatteetaten har en egen metode for systemutvikling som legger til rette for felles struktur for prosjekter, erfaringsutveksling og gjenbruk av ressurser, teknikker og krav.

– Metoden fører til at vi kommer raskt i gang med selve utviklingen i prosjektet. Metodene vi bruker er veldig fleksible og sørger for at de ansatte også har muligheten til å prege måten vi jobber på, sier Anne Marit Myrseth, prosjektleder i Skatteetaten.

Anne Marit Myrseth, prosjektleder i Skatteetaten, forteller at de ansatte har muligheten til å prege arbeidsmetodene til etaten.

Heidi Storruste, metodeansvarlig i Skatteetaten, forteller at de hele tiden utvikler og forbedrer måten de jobber på i etaten.

– Metoder må hele tiden være i utvikling – og det kommer ikke av seg selv. Vi har derfor et forvaltningsteam som har ansvar for at metodene og måtene vi jobber på i Skatteetaten hele tiden videreutvikles, supplerer Heidi Storruste, metodeansvarlig og smidig coach i Skatteetaten.

De forteller at de stadig tar i bruk nye verktøy for å skape gode produkter. Blant annet en brukerlab med såkalt «eye tracking» som er mye brukt.

– Brukskvalitet er viktig i utvikling av nye produkter, og vi har et stort miljø for det i Skatteetaten. Vi brukertester mye av det vi gjør med produktutvikling og kommunikasjon, og da er eye tracking veldig nyttig for å få informasjon om brukeropplevelsen. Og ikke minst lærerikt for dem som jobber med IT og utvikling hos oss, sier Myrseth.

Høres dette interessant ut? Klikk her for å lese mer om stillingene!

– Dette blir artig

I likhet med senioringeniøren Vattekar, så har også Storruste valgt Skatteetaten etter flere år i privat næringsliv.

– Skatteetaten utmerker seg godt med spennende arbeidsoppgaver og muligheter. Du stagnerer ikke her, og du får muligheten til å utvikle deg kontinuerlig i mange, mange år, sier Storruste.

Vattekar sier seg enig og beskriver arbeidsgiveren som veldig raus, inkluderende og trygg.

Husk lyd!

Slik er arbeidshverdagen

– I tillegg har vi også mulighet til å trene på jobb sammen to timer i uka. Det har faktisk mye å si for det sosiale. Jeg trener sammen med kolleger og diskuterer jobb og alt mulig annet rart i skjønn forening.

Nå trenger de mange nye dyktige kolleger i Trondheim. I hovedsak skal de nyansatte være med på å skape «Fremtidens innkreving», men i en stor etat er det alltid andre spennende oppgaver som flinke folk kan ta fatt på.

Vattekar er i hvert fall ikke i tvil – dette er en gyllen mulighet for teknologer i Trondheim.

– Om du er en gammel ringrev eller rett fra skolebenken; send inn en søknad! Dette blir artig, sier han avslutningsvis.

Høres ut som noe for deg eller noen du kjenner? Trykk her!

Om artiklene fra Brand Studio

Innholdet i denne artikkelen er ikke skrevet av redaksjonen, men av Adresseavisen Brand Studio, en del av mediehusets annonseavdeling. Vi er opptatt av et tydelig skille mellom redaksjonelt og kommersielt innhold. Om du opplever at denne eller andre annonser er utydelig, gi oss gjerne beskjed på e-post.

Synes du denne type artikler ser spennende ut?
Ta kontakt så hjelper vi deg gjerne.

© Copyright Adresseavisen Brand Studio

Azure, Font
Logo, Font, Text