Rally-NM: Våte veier i Grimstad

Det ble et vått og vanskelig rally på asfaltveiene i KNA Rally Grimstad på lørdag. Ole Christian Veiby med kartleser Jørn Listerud var de som behersket det hele best og Veiby tok dermed sin andre NM-seier for året.

Det var ikke lenge etter at bilene rullet ut fra start i Grimstad på lørdag morgen regnet satte inn. Dermed ble det en del overraskende resultater.

Med sin VW Polo R5 var Veiby/Listerud var til slutt 44 sekunder foran Anders Grøndal og Veronica Engan i Skoda Fabia som tok andreplassen.
Petter Sæves Waskaas og Henrik Ø. Johannessen var løpets store overraskelse med tredjeplass totalt med sin Subaru Impreza klasse 13-bilo. De var 1.29.2 bak Veiby.
På en fjerdeplass fulgte Frank Tore Larsen og Torstein Eriksen som helt klart var mer enn fornøyd bare med å komme til start og fullføre løpet i sin nyoppbygde VW Polo R5. De hadde som kjent et totalhavari i den svenske VM-runden i juli, og hadde knapt fått testet bilen etter en helrenovering på rekordkort tid.

I NM-sammendraget i klassen for firehjulsdrevne internasjonale biler knappet Veiby inn på Larsens ledelse etter sin seier. Veiby vant også Power Stage og kunne dermed innkassere 33 poeng og har nå 89 totalt. Larsen leder fortsatt med sine 97 poeng. Larsen var andremann på power stage, og fikk dermed med seg 20 poeng. Anders Grøndal var tredjemann på power stage og kom fra Grimstad med 24 poeng. Han er på tredjeplass sammenlagt med sine 56 poeng.

I klassen for tohjulsdrevne internasjonale biler ble det årets første NM-seier til Herman Lie-Nilsen og kartleser Vegard Halland i deres nye flotte Peugeot 208 Rally4. De var 6.6 sekunder foran NM-leder Sindre Backe og kartleser Mads Johansen. Marius Bermingrud/Thea Turvoll Lien tok tredjeplass i sin Ford Fiesta R2T.

Backe holder fortsatt NM-ledelsen med sine 93 poeng. Lie-Nilsen har nå 72, mens Steve Røkland, som var helt nede på 7.plass denne gangen, har 68 poeng.

I nasjonal 4WD ble det som nevnt seier til Petter Sæves Waskaas.  Ole Gunnar Skogli/Raymond Braaten endte på andreplass i klassen med sin Subaru og de tok 7. plass totalt. Even Moan/Glenn Bjørnrud kjørte inn til tredjeplass i sin Mitsubishi.
Sæves Waskaas økte dermed sin NM-ledelse og har nå 88 poeng. Tony Caspersen som endte på 5.plass på lørdag holder andreplassen med 66 poeng. Morten Gravermoen ble poengløs denne gangen men ligger på 3.plass med 43.

I nasjonal klasse 2WD viste Kim Åvar Meland seg som kongen på våt asfalt. Han vant klassen og tok femteplass totalt med sin BMW M3 og med Mariell Meland i kartleserstolen.
NM-leder Mats Peder Hvambsahl/Lasse Berg tok andreplass med sin Volvo, var 41 sekunder bak Meland, og på 6.plass totalt i løpet. Kristian Hvambsahl/Jonas Hvambsahl tok tredjeplassen i sin Volvo og var på 8.plass totalt.
Mats Peder Hvambsahl leder nå NM med 110 poeng. Kristian Hvambsahl har 88, mens Andreas Hvambsahl som ikke fullførte på lørdag har 56 poeng på tredjeplass.